στουντιο

studio

Οι Scope Architects είναι μια ομάδα αρχιτεκτόνων που ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί από το 2017. Η κοινή μας πορεία ξεκινά ήδη από το 2010, όταν πρωτοσυναντηθηκαμε ως συμφοιτητές στην Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Έκτοτε μαζί εστιάζουμε σε σύγχρονες αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις με σεβασμό στην ποιότητα και στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη. Βρισκόμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση για φρέσκες ιδέες που όμως φέρουν τις διαχρονικές αξίες της αρχιτεκτονικής. Η αντιμετώπιση κάθε project γίνεται ολιστικά, από τη μεγάλη στη μικρή κλίμακα, από τη σχέση εσωτερικού – εξωτερικού και με μόνιμη έμφαση στη λεπτομέρεια. Ο σχεδιασμός ξεκινά από τους κτιριακούς όγκους και ολοκληρώνεται στην επίπλωση. Φιλοσοφία μας είναι ότι η αρχιτεκτονική είναι η τέχνη και η επιστήμη που μέσω της βελτίωσης του δομημένου περιβάλλοντος, βελτιώνει την ίδια τη ζωή. Μας χαρακτηρίζουν λιτές minimal φόρμες εμπλουτισμένες με «
ζεστές πινελιές» που βασίζονται στην προσεκτική επιλογή υλικών, υφών και στοιχείων από την τοπική αρχιτεκτονική. Στόχος είναι μια φιλόξενη, ουσιαστική αρχιτεκτονική με επίκεντρο το ανθρώπινο στοιχείο, ευχάριστη τόσο στις αισθήσεις όσο και στο πνεύμα, πλήρως εναρμονισμένη με τη μοναδικότητα του κάθε χρήστη.

Για ένα συνολικά άρτιο αποτέλεσμα, παρέχουμε ευρύ φάσμα υπηρεσιών που καλύπτει κάθε ανάγκη, από το στάδιο της μελέτης μέχρι και την διακόσμηση.

services

  • Αδειοδοτήσεις
  • Ανακαινίσεις
  • Interior Design
  • Exterior Design
  • Διακόσμηση

Who We Are

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1987. Ξεκίνησε τις σπουδές απο την Αθήνα στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού αντικειμένων , σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΤΕΙ Αθήνας) από όπου αποφοίτησε με άριστα, ενώ παράλληλα παρακολούθησε στο Μιλάνο, Erasmus program στο τμήμα Design degli Interni του Politecnico di Milano. Συνέχισε δεύτερο κύκλο σπουδών στα Χανιά στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης από όπου αποφοίτησε το 2016 με θέμα διπλωματικής εργασίας σε συνεργασία με την Κωστοπούλου Γεωργία «CANEA RE-visited: Δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών στο λόφο Καστέλι στα Χανιά».
Έχει δουλέψει ως εξωτερικός συνεργάτης σε διάφορα μελετητικά & κατασκευαστικά γραφεία καθώς κι έχει συμμετάσχει σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Το 2017 γίνεται συνιδρύτρια του αρχιτεκτονικού γραφείου scope architects με σκοπό τον συνεχώς πειραματισμό με νέα υλικά και μεθόδους τεχνολογίας φιλικά προς το περιβάλλον, σχεδιάζοντας χώρους που συνδέονται αδιάλλειπτα με τον τόπο, δημιουργώντας οικοδομήματα που ενσωματώνονται αρμονικά στο φυσικό τους τοπίο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα (1980). Σπούδασε και εργάστηκε ως Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το εμπόριο και την δημοπράτηση Έργων Τέχνης, μέχρι το 2010, οπότε και μετοίκησε στα Χανιά. Η στροφή στον κλάδο της Αρχιτεκτονικής ήρθε ως συνέχεια των προηγούμενων σπουδών, με κύριο στόχο, τότε, την Αναστήλωση Μνημείων. Αποφοίτησε απ’ το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης με άριστα, ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε ιδιωτικά. Το 2017, ιδρύει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, την ομάδα Scope Architects, γοητευμένη πλέον από την σύγχρονη Αρχιτεκτονική, και τη χρήση νέων τεχνολογιών και υλικών.

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης (1979). Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2004) στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Mοριακή – Κυτταρική Βιοτεχνολογία στο Wageningen University της Ολλανδίας και στο Stanford των ΗΠΑ (2006). Έπειτα από μερικά χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με τα παραπάνω αντικείμενα αποφάσισε να στραφεί στην Αρχιτεκτονική, η οποία ως σχεδιασμός αλλά και ως θεωρητική σκέψη ήταν ανέκαθεν ο τομέας που τον γοήτευε περισσότερο. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με υποτροφία Limmat Stiftung (2016). Αφότου εργάστηκε σε διακεκριμένα γραφεία των Χανίων, ένωσε τις δυνάμεις του με την υπόλοιπη ομάδα για τη δημιουργία των Scope Architects (2017). Είναι συγγραφέας μαζί με τον καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης Νίκο Σκουτέλη, του βιβλίου «Αναπαραστάσεις του υπερβατικού – Λεξιλόγιο της μεταφυσικής στον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό».

Μετάβαση στο περιεχόμενο